Αναζήτηση
 
 
Παρέμβαση ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στο Κιάτο Κορινθίας


Η παρέμβαση ενημέρωσης  που πραγματοποιήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας, από τον Κώστα Αρβανίτη, δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ και της Κυρατσώς Σκοδρογιάννη, Υπεύθυνης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, με θέμα: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, στα πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης εορτασμού της 23ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο, ήταν μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξει η επικοινωνία για το θέμα της χρήσης και της απεξάρτησης στην πόλη του Κιάτου.
 
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι από την επόμενες κιόλας ημέρες υπήρχαν τηλεφωνήματα τόσο για την υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την χρήση ουσιών, όσο και για την ανάπτυξη συνεργασιών για μια συστηματικότερη παρέμβαση στην τοπική κοινωνία του Δήμου Σικυωνίας.
 

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα της παρουσίασης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
 
Το νόημα της θεραπείας της απεξάρτησης, όπως σηματοδοτείται από τους ίδιους τους εφήβους - μέλη της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

Ξεκινάς μαζεύοντας όλο το θάρρος που έχεις μέσα σου με την ελπίδα ότι θα ενταχθείς σε μια νέα παρέα, εντελώς διαφορετική από αυτή που έχεις στην χρήση. Αυτό που διαπιστώνεις από τηνπρώτη μέρα είναι ότι στην Κοινότητα υπάρχει αγάπη και σημαντική προσπάθεια που μπορεί να σε οδηγήσει στην ευτυχία. Για να φτάσεις όμως στην επιτυχία χρειάζεται τιμιότητα. Τότε νοιώθεις ικανοποίηση και κινητοποιείσαι φέρνοντας στη ζωή σου φως, σαν το φως του ήλιου.
Αρχίζεις να νοιώθεις την ανάγκη να ανήκεις σε μια ομάδα, και μια περηφάνια σε πλημμυρίζει αλλά και νοιάξιμο για τους άλλους. Καθημερινά στην Κοινότητα πρέπει να παίρνεις το ρίσκο και να βάζεις στόχους αληθινούς ώστε να αρχίσει η Στροφή στη ζωή σου και η προσωπική αλλαγή. Τότε νοιώθεις σεβασμό και τρυφερότητα για τον εαυτό σου και τους άλλους και μπαίνεις σε μια νέα ρότα γεμάτη από όνειρα, φροντίδα και ανθρώπινη επαφή.
 
Νοιώθουμε και εμείς από τη ΣΤΡΟΦΗ, όσοι ήμασταν παρόντες, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας υποδέχτηκαν ανθρώπινα και έδειξαν με έμπρακτο τρόπο τη διάθεσή τους για προσφορά, συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό από την πολιτιστική εκδήλωση της 17ης Νοεμβρίου και από τις θεατρικές παραστάσεις που έδωσε, μέσα στο Νοέμβριο, το παιδικό τμήμα της Σικυώνιας σκηνής σε σχολεία του Δήμου Σικυωνίας.
Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ και συγκεκριμένα για την ποδηλατοδρομία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2013 στην Αττική.

Ευχαριστούμε θερμά τη θεατρική ομάδα «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ» Μουλκίου
Κορινθίας, τους συντελεστές της, καθώς επίσης το Δήμο Σικυωνίων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τη Σικυώνια Σκηνή της Μηκώνης.
 
 
Απόσπασμα από την ενημέρωση παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ με θέμα: Ναρκωτικά και Πρόληψη - Ο ρόλος της Οικογένειας
  

 
 
  Αρχική Σελίδα Σύνδεσμοι Sitemap Επικοινωνία  
Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτιού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ
Φύλης 150, 112 51, Αθήνα :: Τηλ: 210-82 15 294 :: Fax: 210 88 15 034 :: E-mail: [email protected]
Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος: 155/296067-23

@ 2010 All rights reserved | Ανάπτυξη και φιλοξενία: Komvos.gr