Αναζήτηση
 
 
...λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ


To ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ   με έδρα την Αθήνα απευθύνεται σε εφήβους 13-21 ετών και τις οικογένειές τους. Είναι το πρώτο πρόγραμμα για αυτή την ηλιακή ομάδα που δημιουργήθηκε ποτέ στην Ελλάδα (1988). Διαθέτει Ξενώνα προκειμένου να υποστηρίξει εφήβους από την επαρχία, χωρίς οικογενειακή στήριξη, είτε εφήβους που παραπέμπονται από δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζονται άμεση παρέμβαση. Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής παρέμβασης είναι η συμμετοχή των γονιών και αδελφών των εφήβων στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας Οικογένειας. Εκεί απευθύνονται και γονείς που επιθυμούν να κινητοποιήσουν τα έφηβα παιδιά τους για θεραπεία.

Η Θεραπευτική Κοινότητα, 40 θέσεων, παρέχει εντατική εξωτερική φροντίδα σε εφήβους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάχρησης ή εξάρτησης και, συνήθως, έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και έχουν παραβατική συμπεριφορά. Η ομαλή κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων νέων είναι στόχος του Κέντρου Κοινωνικής Δραστηριοποίησης, όπου υπάρχει και Ξενώνας για όσους είναι από την επαρχία ή δεν έχουν οικογενειακή στήριξη.

Το Μεταβατικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ παρέχει ολοκληρωμένη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα μέλη του και σε μέλη άλλων προγραμμάτων. Το στούντιο ηχογράφησης του προγράμματος διατίθεται σε μουσικά συγκροτήματα εφήβων, ενώ στις εγκαταστάσεις του προετοιμάζεται η λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος θα αποτελέσει σημείο επικοινωνίας με τους νέους και ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων.

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ διαθέτει Συμβουλευτικό Σταθμό στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθηνών για εφήβους και νεαρούς ενήλικες που έχουν πρόβλημα χρήση ουσιών και προσάγονται για αδικήματα του Ποινικού Κώδικα ή κυκλοφοριακές παραβάσεις. Η αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών και την παραβατικότητα γίνεται με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας. Ανάλογες υπηρεσίες παρέχονται και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Με την Κινητή του Μονάδα το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ πραγματοποιεί βραχύχρονες παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο site του ΚΕΘΕΑ Στροφή

 
 
  Αρχική Σελίδα Σύνδεσμοι Sitemap Επικοινωνία  
Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτιού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ
Φύλης 150, 112 51, Αθήνα :: Τηλ: 210-82 15 294 :: Fax: 210 88 15 034 :: E-mail: [email protected]
Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος: 155/296067-23

@ 2010 All rights reserved | Ανάπτυξη και φιλοξενία: Komvos.gr